Dienstverlening van een ingehuurde notaris biedt interessante voordelen

Notarissen zijn experts als het aankomt op het vastleggen van officiële documentatie met een juridische geldigheid. Zowel particulieren als bedrijven hebben een notariskantoor nodig om bijvoorbeeld akten, testamenten, eigendomspapieren, huwelijksakten en soortgelijke juridische documentatie officieel vast te laten leggen. Een notariskantoor inschakelen heeft in uiteenlopende situaties voordelen te bieden voor zowel de doorsnee Nederlanders als voor bedrijven. Maar wat zijn precies de voordelen van een goede notaris? In dit korte artikel lees je waarom het in meerdere situaties verstandig is om belangrijke documentatie notarieel te laten vastleggen bij een gespecialiseerd kantoor. Doe je voordeel met onze adviezen!

Schriftelijke vastlegging van notariële akten voorkomt ruzies & juridische conflicten

Als huwelijksakten, testamenten, eigendomsakten en soortgelijke documentatie niet via een notariskantoor worden vastgelegd, hebben ze feitelijk geen juridische zeggingskracht. Alleen hierom al is het cruciaal om de meest belangrijke akten en documenten officieel te laten opstellen, ondertekenen en bewaren bij een notarieel kantoor bij jou in de buurt. Dit voorkomt dat er fraude gepleegd kan worden, dat testamenten vervalst kunnen worden en dat er een langdurige en nare rechtsgang nodig is. Door te kiezen voor een betrouwbare notariële expert kun je jezelf en/of je nabestaanden of financieel partners / collega's een hoop ellende besparen. De documentatie die notarieel is vastgelegd, wordt namelijk erkend door de rechtbank, mocht het uitlopen op een rechtszaak.

Notarieel advies op maat

Het fijne aan een notariële specialist is dat je verzekerd bent van advies op maat. Welk juridisch document je ook wilt opstellen: je krijgt inhoudelijk advies op maat. Dit advies blijkt in de praktijk vaak erg belangrijk en nuttig te zijn. Een mooi voorbeeld is bijvoorbeeld het laten opstellen van een goed, duidelijk en helder testament. Hebben jij en/of je partner meerdere kinderen die straks afspraak kunnen maken op jouw/jullie erfenis? Dan is het wel prettig - zeker voor de goede sfeer in de familie - dat er over de verdeling van geld, vastgoed en de spullen, geen onduidelijkheden kunnen ontstaan. Een overlijden is al erg genoeg, maar nog vervelender wordt het als er onder de nabestaanden conflicten uitbreken over wat er met de nalatenschap van de overledene(n) moet gebeuren.

De kosten van notariskantoren vallen vaak mee

Veel particuliere en ondernemers denken dat de notariële kosten voor hen te hoog zijn om belangrijke zaken en documenten juridische te laten vastleggen. Dit valt in de praktijk vaak erg mee. Notariskantoren hebben namelijk zogenoemde maximumtarieven voor hun dienstverlening. Bij de meeste kantoren kun je op dit tarief aanspraak maken en zo voor een acceptabel bedrag de door jou gewenste documenten laten registreren.

Wil je graag meer informatie? Bezoek dan de website van Westerhuis Notarissen.

Delen